fbpx

Budi dio Otpora sa margine u Tuzli, Banjaluci, Mostaru, Prijedoru, Zenici, Goraždu i Sarajevu

by | jun 27, 2021 | Novosti, Vijesti

Organizacioni odbor Bh. povorke ponosa 2021 organizuje Otpor sa margine!

Budući da i ove godine pandemija ograničava održavanje javnih skupova, te da se ta ograničenja mijenjaju shodno epidemiološkoj situaciji, odlučili_e smo da se posvetimo malo drugačijem zauzimanju naših ulica, a u tome ćemo trebati vašu pomoć jer jedino ujedinjeno možemo da postignemo efekat koji želimo.

Napominjemo da se Bh. povorka ponosa još uvijek suočava sa nejednakim tretmanom prilikom prijavljivanja i organizovanja protesta, o čemu smo u više navrata govorili, pa je sam proces organizacije povorke ponosa u njenom klasičnom izdanju u toku pandemijskih ograničenja još više onemogućen.

Akcijom koju smo nazvali Otpor sa margine želimo da pošaljemo jasnu poruku da su životi lezbejki, gej muškaraca, biseksualnih, transrodnih, interspolnih i queer (LGBTIQ) osoba, ali i mnogih drugih ranjivih grupa u našem društvu, još uvijek na margini i da ulice kojima svakodnevno hodamo nisu sigurne.

Pozivamo sve zainteresovane LGBTIQ osobe, kao i sve naše prijatelje_ice i podržavatelje_ice iz Tuzle, Banjaluke, Prijedora, Goražda, Mostara, Zenice, Sarajeva, i okolnih mjesta, da nam se priključe u ovogodišnjim događajima i akcijama. Zbog ograničenosti naših kapaciteta, ove godine želimo da pokrijemo ovih sedam gradova, u nadi da će se solidarnost, podrška i aktivnosti proširiti i na druge gradove i mjesta širom BiH.

Želimo da gradimo savezništva, podršku i prijateljstva, te da zajedno kreiramo dugu kroz cijelu BiH.

Na ovom linku nam se možete prijaviti, a više detalja o ideji Otpora sa margine i planiranim aktivnostima ćete dobiti nakon prijave i formiranja grupe za svaki grad.

Zbog epidemioloških ograničenosti i sam broj osoba koje mogu biti dio akcija će biti ograničen, pa vas molimo da nam se čim prije javite.

Trebamo vašu podršku. Budite dio Otpora sa margine!

(povorkaponosa.ba)

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici