fbpx

Ministrica Bisera Turković sinoć je viđena kako podiže gibiru u Sarajevskom Bingu. Ništa ne bi bilo čudno da ministrica to nije obavljala sa službenim vozilom i pratnjom. Nakon ovog čina ministrica se oglasila na Facebooku i požalila na tešku finansijsku situaciju.

LETI PALOMA BLANKA.. Zašto Bisera Turković krije da joj je majka Jevrejka i  da se razvela od muža Saliha?! | The Bosnia Times

“Ova pandemija je ostavila traga na sve nas. Ja sam morala ići sa službenim autom, jer svoje privatno auto ni nemam. Momci iz pratnje su mi pomogli nositi kese, hvala im na tome. Željela bih ovom prilikom zatražiti od države da mi nabavi novi službeni auto s većim gepekom. Ovako stvarno više ne ide. Jedva mi je stalo sve u gepek, a još sam morala dvije kese i na zadnje sjedišta staviti. Već sam gledala neke modele i poslala linkove službi za nabavku automobila”, poželjela se Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH.

Nakon ove zaista srceparajuće poruke ministrica Turković javili su se iz organizacije žena SDA i ponudili svoju pomoć.

“Mi na ovo nismo mogli ostati imuni. Neki članovi udruženja su pustili i suzu na status ministrice Turković. Ovom prilikom želim pozvati sve koji mogu da doniraju novac ili bilo šta drugo kako bi se ministrici obezbijedio bolji auto. Ipak ne možemo zaboraviti da je ministrica Turković iskukala tolike donacije za nas i našu zemlju”, rekli su iz stranke.

Na cijelu ovu situaciju oglasili su se i iz vlade FBiH i poručili ministrici da ništa ne brine i da će vlada FBiH na novom autu počastiti zatamnjena stakla i gratis nove zimske gume kako se ministrica ne bi morala i oko toga zamarati.

Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.