fbpx

BiH objavila brošuru koje su vakcine dostupne u Srbiji #odgovornost

by | apr 12, 2021 | Novosti, Vijesti, Zabava

Krizni štabovi oba entiteta su se usaglasili, da se objavi jedna zvanična brošura, u kojoj građani mogu pronaći sve podatke o dostupnim vakcinama na tržištu. Tu mogu vidjeti sve specifikacije i eventualne nus pojave koje se mogu javiti.

Vakcine protiv COVID-19 – ZZJZ FBiH

“Ovo je bio jedan zaista obiman i kompleksan projekat, koji evo pripremamo već nekoliko mjeseci. Prikupljali smo podatke sa svih zvaničnih stranica proizvođača vakcina, a ne mogu vam ni opisati koliko je to iscrpan i zahtjevan posao. Tako da smo napravili jednu super jednostavnu brošuru, na kojoj se mogu pronaći svi podaci koji zanimaju građane, kako bi se eventualno odlučili koju vakcinu da prime”, kaže član kriznog štaba Federacije Goran Čerkez.

Jedina stvar koja se može javiti kao mali problem, jeste nemogućnost dobijanja vakcine u Bosni i Hercegovini, pa će građani svoj spas morati potražiti preko granice.

“Da budem do kraja iskren, mi smo pravili ovu brošuru po dostupnim vakcinama u Republici Srbiji, jer svi znate kako oni dobro stoje s imunizacijom. Mi u Federaciji još uvijek nemamo nikakvih vijesti kada bi mogli započeti imunizaciju, zato savjetujem građanima da se dobro raspitaju, odluče koju vakcinu žele da prime, i u konačnici zakažu svoj termin u Srbiji, gdje će i biti imunizovani”, dodao je Čerkez.

Ova brošura je uvrštena u top deset brošura u svijetu, a sam font slova, boje koje se nalaze na njoj, način na koji je vrhunski tim grafičkih dizajnera osmislio sve, ostavlja sve čitatelje bez daha.

Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici