fbpx

Vlada Republike Njemačke je nesebično donirala našoj zemlji 50 respiratora, važno naglasiti – ispravnih i upotrebljivih, kako bi nam pomogli prilikom liječenja pacijenata oboljelih od koronavirusa. Naša strana nije ostala dužna, te ne je na ovaj lijepi gest uzvratila ljudski, s obrazom, kako to samo naši ljudi znaju.

Angela Merkel calls Trump Twitter ban ′problematic′ | News | DW | 11.01.2021

“Podrška koju imamo od Njemačke, ne samo tokom pandemije već inače, zaista se ne može računati s bilo kojom drugom zemljom u svijetu. U svakom trenutku su tu prvi za nas, da priskoče u pomoć i pruže ruku prijateljstva. Zato smo se nas trojica usaglasili da im na adekvatan način uzvratimo na pomoć u obliku respiratora koji su poslali. Nadamo se da će ih naš poklon služiti dugo i kvalitetno”, ističe Asim Sarajlić koji će biti glavni posrednik u ovom poslu.

Tročlano predsjedništvo je sastavilo listu od 50.000 osoba, koje bi se deportovale trajno u Njemačku, kako bi popunili rupe u sektorima tržišta rada u kojima fali ljudstva.

“Odabrali smo 50.000 osoba svih nacionalnosti iz svih krajeva zemlje, različitih zanimanja i stepena obrazovanja. Sastavili smo zaista jednu visoko kvalitetnu listu ljudi, koji u velikoj mjeri mogu pomoći Njemačkoj, da za sitne pare popuni sektore i radna mjesta koja su joj potrebna. Ovo je samo mali znak pažnje i način da se zahvalimo, za svu pomoć koju nam konstantno pružaju,” riječi su Amira Zukića, koji je već odavno konsultant zavoda za zapošljavanje Republike Njemačke.

Osobe bi trebale biti prebačene u Njemačku krajem januara, čim se završi proces testiranja na koronavirus. Članovi uže porodice svakog pojedinca će biti poslani gratis.

Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.