fbpx

BiH daje Njemačkoj 50.000 građana za 50 respiratora #SJAŠITE

by | jan 16, 2021 | Novosti, Vijesti, Zabava

Vlada Republike Njemačke je nesebično donirala našoj zemlji 50 respiratora, važno naglasiti – ispravnih i upotrebljivih, kako bi nam pomogli prilikom liječenja pacijenata oboljelih od koronavirusa. Naša strana nije ostala dužna, te ne je na ovaj lijepi gest uzvratila ljudski, s obrazom, kako to samo naši ljudi znaju.

Angela Merkel calls Trump Twitter ban ′problematic′ | News | DW | 11.01.2021

“Podrška koju imamo od Njemačke, ne samo tokom pandemije već inače, zaista se ne može računati s bilo kojom drugom zemljom u svijetu. U svakom trenutku su tu prvi za nas, da priskoče u pomoć i pruže ruku prijateljstva. Zato smo se nas trojica usaglasili da im na adekvatan način uzvratimo na pomoć u obliku respiratora koji su poslali. Nadamo se da će ih naš poklon služiti dugo i kvalitetno”, ističe Asim Sarajlić koji će biti glavni posrednik u ovom poslu.

Tročlano predsjedništvo je sastavilo listu od 50.000 osoba, koje bi se deportovale trajno u Njemačku, kako bi popunili rupe u sektorima tržišta rada u kojima fali ljudstva.

“Odabrali smo 50.000 osoba svih nacionalnosti iz svih krajeva zemlje, različitih zanimanja i stepena obrazovanja. Sastavili smo zaista jednu visoko kvalitetnu listu ljudi, koji u velikoj mjeri mogu pomoći Njemačkoj, da za sitne pare popuni sektore i radna mjesta koja su joj potrebna. Ovo je samo mali znak pažnje i način da se zahvalimo, za svu pomoć koju nam konstantno pružaju,” riječi su Amira Zukića, koji je već odavno konsultant zavoda za zapošljavanje Republike Njemačke.

Osobe bi trebale biti prebačene u Njemačku krajem januara, čim se završi proces testiranja na koronavirus. Članovi uže porodice svakog pojedinca će biti poslani gratis.

Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici