fbpx

Korištenje različitih vrsta uređaja koji imaju pristup Internetu danas je svima dostupno, a djeca, koja su najosjetljivija kategorija Internet korisnika, svakim danom su izložena potencijalnim prijetnjama i različitim vrstama zloupotrebe prilikom korištenja Interneta – potencijalni pristup lošim/neprimjerenim sadržajima, rizično online ponašanje, cyber maltretiranje, krađa podataka, ucjene itd. Rizik za djecu ne predstavljaju samo nepoznate osobe, nego i osobe koje lično poznaju.

Dangerous Things Kids Can Learn On The Internet - Simplemost

Logosoft Edukacija organizuje još jednu besplatnu online radionicu za roditelje o načinima zaštite djece koja koriste Internet, neovisno o tome da li u tu svrhu koriste mobilne telefone, tablete, radne stanice ili konzole za igranje.

Predavači će predstaviti aktuelne vrste online prijetnji i izazove s kojima se suočava globalna Internet zajednica, tehničke mogućnosti za suzbijanje istih, kao i napore koji se čine u cilju suzbijanja ovih problema u Bosni i Hercegovini.

Polaznici će se upoznati i sa besplatnom platformom “Microsoft Family Safety” koja omogućava kontrolu online aktivnosti Vaše djece, kao i mnoge druge vrlo korisne alate za efikasnu online zaštitu djece.

Kao neko ko se već više od 20 godina bavi Internet tehnologijama, ali i edukacijom, želimo ukazati na sve moderne izazove te roditelje educirati kako da zaštite sebe i svoju djecu. Svjesni smo da su djeca najosjetljivija kategorija Internet korisnika, jer je sigurnost djece i mladih na Internetu ozbiljan izazov kompletne svjetske javnosti. Nadamo se da će ovakve inicijative pokrenuti sistematski pristup rješavanju ovoga problema i u našoj državi.

Pozivamo roditelje da aktivno uzmu učešće u ovoj besplatnoj online radionici te na ovaj način dodatno educiraju i zaštite svoje najmilije.

Datum i vrijeme:

26. novembar 2020. godine
18:00-19:30

Lokacija:

Online webinar
Videolink putem Microsoft Teams aplikacije

Predavači:

Damir Dizdarević, direktor kompanije Logosoft, MVP, MCT te Microsoft Regional Director za Identity Management / Enterprise Mobility / Security,

Srđan Mičić, istražitelj za borbu protiv kompjuterskog kriminala u Federalnoj istražnoj službi kriminalističke policije

Nedim Sadović, menadžer Logosoft edukacijskog centra i Microsoft certificirani trener.

Napomena:

Molimo Vas da svoje prisustvo prijavite putem email-a: edukacija@logosoft.ba

(akta.ba)