fbpx

Sve većih broj oboljelih u Sarajevu prijeti da glavni grad naše zemlje postane jedno od najvećih žarišta u Evropi. Dodatni problem tome je ogroman broj oboljelih doktora i zdravstvenih radnika, zbog čega je kompletan sistem pred kolapsom.

Hapšenje Novalića je udar Tužilaštva na Bošnjake" | Radio ...

“Dani koji su pred nama nisu obećavajući i molim sve građane da krajnje ozbiljno shvate moje poruke. Ne krijemo da je zdravstveni sistem pred kolapsom, jer je veliki broj radnika iz ove oblasti obolio od koronavirusa i nemamo dodatne kadrove. Ukoliko se nastavi ovim tempom, bojim se da ćemo se dovesti do toga da će sve bolnice biti u zastoju i da nećemo imati mogućnosti liječiti sve pacijente kojima je pomoć potrebna”, rekao je Izetbegović.

Dodaje da će on iz pozicije politike pokušati sve, kako bi se ovaj problem što prije sanirao. Kaže da sam sistem bez građana neće moći izdržati do kraja pandemije.

“Molim građane da pored maski i sredstava za dezinfekciju, od danas implementiraju novu praksu. Potrebno je prilikom izlaska iz stana prvo zakoračiti desnom nogom, jer ne valja lijevom izlaziti iz kuće. To je baksuzno, a posljednja stvar koja nam je potrebna u ovoj situaciji je baksuzluk. Svakako smo pred kolapsom i na granici očaja. Dakle fino zakoračiti desnom nogom, ko je musliman nek prouči Bismilu i tako ćete drastično smanjiti šanse da dobijete koronu prilikom kretanja po gradu”, dodao je Izetbegović.

Izetbegović ističe da bi pored nove prakse bilo poželjno nositi hamajliju oko vrata, bez obzira kojih vjerskih uvjerenja bili.

Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.