fbpx

Aktivnosti na Bebravi povodom realizacije projekta i obilježavanja dana planete zemlje (FOTO)

by | apr 24, 2021 | Novosti, Vijesti

U okviru projekta „Zelena Mreža BiH – BiH Green Network“ kojeg realizuje ambasada Italije u Bosni i Hercegovini , juče je na lokalitetu izletišta „Bebrave“ u okviru Zaštićenog pejzaža Konjuh-Kladanj, povodom Dana planete Zemlje organizovana akcija sadnje 10 sadnica graba i vrbe odnosno uređenje dječijeg igrališta za djecu sa posebnim potrebama.

W1

W4

U projektu koji je namjenjen mladima, 70 mladih je prošlo postupak selekcije koji dolaze iz 8 općina sa područja BiH od čega su 4 općine sa područja Tuzlanskog kantona.

Od svih općina uključenih u projekat odnosno aktivnosti iz zaštite okoliša, Ambasador Italije u BiH NJ.E. Nicola Minasi odlučio je da posjeti općinu Kladanj gdje se susreo sa mladima koji su provodili aktivnosti sadnje i uređenja te domaćinom načelnikom općine Kladanj Jusufom Čavkunovićem.

W2

Aktivnostima na terenu odnosno podršku projektu su pružili i učenici Srednje mještovite  škole iz Kladnja, JP „Šume TK“, JP „Karaula“ Kladanj, JU „Zaštićeni pejzaž Konjuh“, Turistička zajednica TK  te udruženja sa područja općine Kladanj  „Žena-ženi, Ski klub Kladanj i PD Miljkovac.

W3

Po projektu se nastavljaju aktivnosti i u narednom periodu gdje će svi akteri zajedno promovisati teme borbe protiv klimatskih promjena, kao i zaštitu okoliša i održivog razvoja.

(kladanj.ba)

Pratite CAT BIH

Instagram

Vijesti

CAT Patrola

PodCAT sa Malikom

Sa mačkama u zajednici